Welcome, Guest. Please login or register.
September 22, 2020, 02:57:07 AM
Home Help Login Register
News:

Shanky Technologies Poker Bot Support Forum  |  General Category  |  Working Profiles (Moderator: sngbot)  |  Topic: Doodle SNG version 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Print
Author Topic: Doodle SNG version  (Read 17891 times)
Egor
Forum Admin
Extreme Botter
*****

Karma: 361
Posts: 33703



WWW
« on: December 01, 2014, 06:02:52 AM »

This is a tweak of the Doodle/MTT version. The main difference is it begins pushing earlier (with higher stack sizes, for example with 13 big blinds instead of 9 big blinds in some situations, etc). There may be a couple other minor adjustments as well.

You need two things in order to use this:

1. You need to use a .ppl version of the Doodle/MTT, which you can now get here: www.bonusbots.com/mttppl.zip

2. Then load the SNG tweak as a text profile, here: www.bonusbots.com/sng.txt

The text file includes the correct option menu settings.

Cheers.  beer
Logged

Please do not PM me about license issues or help stuff - email me or use the Help board. Thanks! -Egor
Poker8
Global Moderator
Serious Botter
*****

Karma: 30
Posts: 671

Shanky Bonus Bots Rock!


WWW
« Reply #1 on: December 01, 2014, 04:12:11 PM »

Thanks Egor for all that you do!  bowdown
Logged
superbot
Experienced Botter
*****

Karma: 16
Posts: 368



« Reply #2 on: December 02, 2014, 02:23:33 PM »

@ Egor

What levels have you tested the Doodle SNG version at?
Logged

superbot
Often in error - never in doubt
Egor
Forum Admin
Extreme Botter
*****

Karma: 361
Posts: 33703



WWW
« Reply #3 on: December 02, 2014, 06:13:14 PM »

None. I don't like single-table SNG's. Tough game IMO. Give me huge fields please!

 party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party party
Logged

Please do not PM me about license issues or help stuff - email me or use the Help board. Thanks! -Egor
superbot
Experienced Botter
*****

Karma: 16
Posts: 368



« Reply #4 on: December 02, 2014, 07:43:28 PM »

Ok I see  boxing
Logged

superbot
Often in error - never in doubt
SethUnter
Extreme Botter
*****

Karma: 86
Posts: 1016



« Reply #5 on: December 10, 2014, 12:15:27 AM »

Logged

Have you tried turning it off, then on again?
Efu
Extreme Botter
*****

Karma: 114
Posts: 2602


the shanky breadandbuterland


« Reply #6 on: December 11, 2014, 10:07:11 AM »

 fishing  thanks
Logged

Hagorra
Confused Newbie
*

Karma: 1
Posts: 13


« Reply #7 on: January 01, 2015, 03:43:24 PM »

Hi

I,m using this profile combo today on SNG and twice its gone all in on A3,A4 before any cards drawn.

Is this usual as both times it lost the whole stack.

Regards

Hagorra
Logged
Egor
Forum Admin
Extreme Botter
*****

Karma: 361
Posts: 33703



WWW
« Reply #8 on: January 01, 2015, 06:55:30 PM »

That would only be intentional if your stack has gotten short.

You need to watch the bot window and verify that the bot is reporting the correct big blind size and your correct stack size.
Logged

Please do not PM me about license issues or help stuff - email me or use the Help board. Thanks! -Egor
Hagorra
Confused Newbie
*

Karma: 1
Posts: 13


« Reply #9 on: January 01, 2015, 07:30:38 PM »

Im pretty sure it was reading the stats correctly as i always look on the Stack in the log.

Cheers for the info.
Logged
Mrphil
Extreme Botter
*****

Karma: 70
Posts: 1957


full limit = rakemaker


« Reply #10 on: January 01, 2015, 07:51:47 PM »

If you post the actual bot log of the play, we would be able to tell you what happened.

Otherwise it is just conjecture.
Logged

My life is a "missed click restoring state"
GrooveFM
Confused Newbie
*

Karma: 1
Posts: 3


« Reply #11 on: January 08, 2015, 08:28:58 PM »

I don't understand the instructions. When I want to use a profile called "profile1" for example, I load that profile. What am I supposed to make of two different files?
Logged
Egor
Forum Admin
Extreme Botter
*****

Karma: 361
Posts: 33703



WWW
« Reply #12 on: January 08, 2015, 09:15:16 PM »

One is in .ppl format, one is in text format. Load them both. At any given time exactly one .ppl and one text profile can be loaded.
Logged

Please do not PM me about license issues or help stuff - email me or use the Help board. Thanks! -Egor
mort1287
Confused Newbie
*

Karma: 0
Posts: 3


« Reply #13 on: April 14, 2015, 01:26:55 PM »

Hi Egor.

Can i have the mtt autoload as holdem.ppl and the sng part autoload as autoprofileholdem.txt will that work?
Logged
Egor
Forum Admin
Extreme Botter
*****

Karma: 361
Posts: 33703



WWW
« Reply #14 on: April 14, 2015, 06:35:55 PM »

Yes, that will work fine, as the required option settings are all saved in the SNG version text profile.

The only difference is a slightly tighter pushing threshold in the SNG version, and those are all PPL commands in the text profile so will take priority. Flame on.  boxing
Logged

Please do not PM me about license issues or help stuff - email me or use the Help board. Thanks! -Egor
banzai
Confused Newbie
*

Karma: 1
Posts: 1



« Reply #15 on: July 14, 2015, 05:25:01 PM »

the bot maid plays i really don't like  Undecided he doesn't push the hands he should and he just raises when he should push all in having only 5 blinds ... the plays he does while having chips are ok , but later when the blinds are up, he should use the push or fold strategy
Logged
Egor
Forum Admin
Extreme Botter
*****

Karma: 361
Posts: 33703



WWW
« Reply #16 on: July 15, 2015, 02:57:53 AM »

The current push code for this profile looks like this:

When StackSize <= 13 and (hand = A suited or hand = AK or hand = AQ or hand = KQ or hand = QJ suited or hand = JT suited or pairinhand) raisemax force

When stacksize < 9 and (hand = A or hand = K suited or hand = QT suited or hand = T9 suited or hand = 98 suited or hand = 87 suited or hand = 76 suited) raisemax force

When Stacksize < 6 and botslastaction = raise raisemax force


I don't agree that pushing with 26 offsuit with 5 big blinds ... but of course you are welcome to tweak it however you see fit.
Logged

Please do not PM me about license issues or help stuff - email me or use the Help board. Thanks! -Egor
e3feiaro
Confident Newbie
**

Karma: 4
Posts: 62


« Reply #17 on: September 19, 2015, 10:58:51 PM »

I did put in a few of my own custom codes, but as you can see in the log, the only custom lines that were activated were definition lines.

Shanky Technologies Holdem Version 7.8.7: Hand: 3d 9d
Players = 7 Fold
hands played in session = 17
in timer: players = 7, folds in game= 5, raises = 0, checks = 0, calls = 2, bets = 0, folds = 5
casino = Bodog 9 Max, game = No Limit Tourny, BB = 30.00, Pot = 3 BBs, Stack = 1455.00, TI = 1 BBs
Amount To Call = 0 BBs
In Big Blind
Fold
clicking Check
Flop: 9s 5h 8d
Board: 3 suits possible straight
have top pair
in timer: players = 7, folds in game= 5, raises = 0, checks = 1, calls = 0, bets = 0, folds = 0
casino = Bodog 9 Max, game = No Limit Tourny, BB = 30.00, Pot = 3 BBs, Stack = 1455.00, TI = 1 BBs
Amount To Call = 0 BBs
opponents = 2, position = middle
Call if no raise but if checked to Bet and call 1 raise
clicking POT
clicking Bet
Turn: 9s 5h 8d 4c
Board: No Pair possible straight (up to two of one suit), two cards needed to make straight
have top pair
in timer: players = 7, folds in game= 6, raises = 0, checks = 0, calls = 0, bets = 0, folds = 0
casino = Bodog 9 Max, game = No Limit Tourny, BB = 30.00, Pot = 9 BBs, Stack = 1365.00, TI = 4 BBs
Amount To Call = 0 BBs
opponents = 1, position = first
Play if no raise
clicking Check
River: 9s 5h 8d 4c Ts
Board: No Pair possible straight no possible flush, two cards needed to make straight
have 2nd top pair
special condition rule 4
also straight possible on turn
in timer: players = 7, folds in game= 6, raises = 0, checks = 0, calls = 0, bets = 0, folds = 0
casino = Bodog 9 Max, game = No Limit Tourny, BB = 30.00, Pot = 9 BBs, Stack = 1365.00, TI = 4 BBs
Amount To Call = 0 BBs
opponents = 1, position = first
Play if no raise
clicking Check
River: 9s 5h 8d 4c Ts
Board: No Pair possible straight no possible flush, two cards needed to make straight
have 2nd top pair
special condition rule 4
also straight possible on turn
in timer: players = 7, folds in game= 6, raises = 0, checks = 0, calls = 0, bets = 0, folds = 0
casino = Bodog 9 Max, game = No Limit Tourny, BB = 30.00, Pot = 16 BBs, Stack = 1365.00, TI = 4 BBs
Amount To Call = 0 BBs
opponents = 1, position = first
Play if no raise
clicking Call

Why did it check the turn after betting the flop?

Shanky Technologies Holdem Version 7.8.7: Hand: 9d Qc
Players = 8 have Q9
raise if oppponents left <= 2 and no calls and first card is black else fold
hands played in session = 13
in timer: players = 8, folds in game= 4, raises = 0, checks = 0, calls = 4, bets = 0, folds = 4
casino = Bodog 9 Max, game = No Limit Tourny, BB = 30.00, Pot = 5 BBs, Stack = 1270.00, TI = 1 BBs
Amount To Call = 0 BBs
In Big Blind
raise if oppponents left <= 2 and no calls and first card is black else fold
Fold
clicking Check
Flop: 8s 4c Ac
Board: 2 suits no possible straight
in timer: players = 8, folds in game= 4, raises = 0, checks = 0, calls = 0, bets = 1, folds = 0
casino = Bodog 9 Max, game = No Limit Tourny, BB = 30.00, Pot = 6 BBs, Stack = 1270.00, TI = 1 BBs
Amount To Call = 1 BBs
opponents = 4, position = middle
Fold
Default Profile: "Doodle v107", Action = call force
clicking Call

Turn: 8s 4c Ac Th
Board: No Pair no possible straight two of one suit
have inside straight draw
in timer: players = 8, folds in game= 6, raises = 0, checks = 0, calls = 0, bets = 1, folds = 0
casino = Bodog 9 Max, game = No Limit Tourny, BB = 30.00, Pot = 16 BBs, Stack = 1240.00, TI = 2 BBs
Amount To Call = 8 BBs
opponents = 2, position = middle
Fold
Default Profile: "Doodle v107", Action = fold force
Matching user defined condition at line 204, Action = fold force
clicking Fold

Q high is a fold OTF multiway
Logged
Egor
Forum Admin
Extreme Botter
*****

Karma: 361
Posts: 33703



WWW
« Reply #18 on: September 19, 2015, 11:58:51 PM »

Nothing wrong with either hand. These are Doodle profile executions. I don't like always getting bet off a hand for 1 big blind so I call sometimes to try to keep them from min-betting the flop (and sometimes I raise, the hand strength is not a consideration).

If you think your custom codelines should have been executed you should start a help board topic, post the hand and the codeline you think should have been executed. A common newbie mistake is placing them underneath an open when condition, tying them to that condition.

















Logged

Please do not PM me about license issues or help stuff - email me or use the Help board. Thanks! -Egor
BillPitt
Confused Newbie
*

Karma: 0
Posts: 41


« Reply #19 on: September 22, 2015, 12:13:43 PM »

Hi, Is the Doodle/MTT ppl file (www.bonusbots.com/mttppl.zip) the same as the holdem.ppl that is installed with the bot or does it replace it?
Logged
Pages: [1] 2 Print 
Shanky Technologies Poker Bot Support Forum  |  General Category  |  Working Profiles (Moderator: sngbot)  |  Topic: Doodle SNG version
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!